nieuws

Fout aangelegde wissel zet ProRail op scherp

infra

Fout aangelegde wissel zet ProRail op scherp

Spoorbeheerder ProRail heeft zijn interne veiligheidsbeleid aangescherpt.

Aanleiding is een voorval in maart 2012 op een emplacement bij het nieuwe station Groningen Europapark. Hier kwam een goederentrein door een onjuist gemonteerde wissel op een verkeerd baanvak terecht. Hoewel ongelukken uitbleven, was het incident voor zowel ProRail als de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) aanleiding te onderzoeken hoe het kon gebeuren dat een Engelse wissel, een combinatie van twee wissels, verkeerd kon worden aangelegd bij de verbouwing van een goederenemplacement.

De algehele conclusie van de onderzoekers is dat een fout aan het begin van het bouwtraject in Groningen, van plan tot ontwerp tot aanleg, door geen van de betrokken partijen is opgemerkt.

Lees het rapport van de Inspectie Leefomgeving en Transport

Reageer op dit artikel