nieuws

Reizigerspassage Rotterdam Centraal geopend

infra Premium

Reizigerspassage Rotterdam Centraal geopend

Op zaterdag is de reizigerspassage van station Rotterdam Centraal officieel geopend.

Daarmee is het eerste deel van het vernieuwde Rotterdam Centraal afgerond. De nieuwe passage is in samenwerking met NS zes keer zo breed gemaakt. Omdat het treinverkeer is toegenomen, worden veel bestaande stations te klein. Om de groei van het treinverkeer nu en in de toekomst te faciliteren, komt daarom op tal van stations meer ruimte en comfort voor reizigers. Rotterdam wordt als een van de eerste stations opgeleverd.

Rotterdam Centraal is nu al een belangrijk vervoersknooppunt met nationale en internationale treinverbindingen waarvan per dag 110.000 reizigers gebruikmaken. Dat zullen er in 2025 zo’n 320.000 zijn.

Reageer op dit artikel