nieuws

Strukton gaat 487 wissels monitoren

infra Premium

Strukton gaat 487 wissels aansluiten op het monitoringsysteem Poss. Dat heeft de spooraannemer gisteren bekendgemaakt.

De opdracht is afkomstig van spoorbeheerder ProRail. Over de aanneemsom zijn geen details naar buiten gebracht. Met het Poss-systeem kan de conditie van de wissels op afstand worden bewaakt. Het zorgt er bovendien voor dat de onderhoudsdiensten pas in actie hoeven te komen nadat het systeem een afwijking heeft geconstateerd.

Strukton is direct begonnen met het aansluiten van de wissels. Voor het begin van dit jaar moet de klus zijn geklaard. Na installatie zullen in totaal ruim 1850 van de meest vitale en cruciale wissels op het Nederlandse spoornet voorzien zijn van het monitoringssysteem.

Reageer op dit artikel