nieuws

Rijkswaterstaat werkt aan levensduurverlengend onderhoud

infra Premium

Rijkswaterstaat werkt aan levensduurverlengend onderhoud

Rijkwaterstaat beproeft op vijf wegvakken de praktische waarde van middelen voor ‘levensduurverlengend onderhoud (LVO)’.

Die waarde is op kleine schaal al vastgesteld. De praktijk moet nu uitwijzen of dat op grote schaal ook zo is. De proeven vinden plaats op de A30, de A73, de A7 of de A28, de A58 en de A59. De vakken zijn tussen de vijf en zes kilometer lang. Op de vakken worden drie LVO-middelen beproefd: Pentack van Esha die het ook zelf verwerkt en het ‘warme’ Modiseal ZX en het ‘koude’ Modimuls ZV van producent Latexfalt die respectievelijk worden verwerkt door BAM en Heijmans.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel