nieuws

Metamorfose

infra

De Laan der Verenigde Naties in Dordrecht onde rgaat een grote metamorfose en verandert, als het aan de gemeente ligt, van een versnipperde weg in een stadsentree met allure. Dura Vermeer vervangt de noo rdelijke rijbanen door een parkachtig waterlandschap. Er komt liefst 15.000 vierkante meter oppervlaktewater bij en de hoeveelheid verharding neemt met circa […]

De Laan der Verenigde Naties in Dordrecht onde rgaat een grote metamorfose en verandert, als het aan de gemeente ligt, van een versnipperde weg in een stadsentree met allure. Dura Vermeer vervangt de noo rdelijke rijbanen door een parkachtig waterlandschap. Er komt liefst 15.000 vierkante meter oppervlaktewater bij en de hoeveelheid verharding neemt met circa 11.000 vierkante meter af. Het mes snijdt volgens de gemeente aan twee kanten: de bewoners van de wijken Oud- en Nieuw-Krispijn krijgen een aantrekkelijk plantsoen en de stad een waterberging. De bedoeling is dat door alle ingrepen het verkeer sneller doorstroomt, de luchtkwaliteit verbetert en fietsers veiliger kunnen oversteken. Foto: Roel Dijkstra

Reageer op dit artikel