nieuws

Kunduzbezuinigingen infra niet van tafel

infra Premium

Kunduzbezuinigingen infra niet van tafel

De bezuiniging van ongeveer 5 miljard euro tot 2028 op infrastructuur is toch niet van tafel.

Dat blijkt uit nadere bestudering van het regeerakkoord en wordt bevestigd door meerdere bronnen. Zowel in het VVD- en PvdA-kamp – was er tot gisteren verwarring over de cijfers met betrekking tot weg-, spoor- en waterbouw.

De bouwsector gaat de gekoesterde bezuininging overigens vooral op langere termijn voelen. Voor de komende vier jaar biedt het regeerakkoord minister Schultz namelijk extra investeringsruimte. Dat komt omdat ze meer geld van de toekomst mag lenen. Volgens analyse van Bouwend Nederland gaat het om 8 miljard euro. Dagblad Cobouw berichtte gisteren dat de forse bezuiniging van de Kunduzpartijen van ongeveer 5 miljard euro tot 2028 grotendeels was teruggedraaid. Dat bericht klopt niet.

Reageer op dit artikel