nieuws

Dura Vermeer maakt laatste thermietlassen voor Hanzelijn

infra

ProRail legt de laatste hand aan de Hanzelijn. Dura Vermeer maakt de laatste thermietlassen bij station Zwolle, de allerlaatste bouwhandeling.

De 30 kilometer lange spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle wordt 6 december geopend. Afgelopen weekend zijn nog de laatste aanpassingen gedaan aan een speciaal extra perron bij station Zwolle voor de nieuwe spoorlijn.

ProRail grijpt de herfstvakantie aan voor veel meer werkzaamheden op een relatief rustig spoor. Om het treinverkeer zo min mogelijk te verstoren gebeurt veel spoorwerk ‘s nachts en in het weekend, maar nu ook een aantal keren door de week.

Op veel trajecten wordt gewerkt aan het compleet vernieuwen van het spoor, wissels en bovenleidingen. Onder meer tussen Gouda-Alphen en Leeuwarden-Heerenveen en Arnhem-Nijmegen. Ook worden perrons verhoogd, nieuwe aangelegd en tunnels onder het spoor gebouwd.

Tussen Schiphol en Leiden is Volker Rail acht dagen aan de slag met het vernieuwen van spoor, wissels en bovenleidingen. Daarnaast wordt de perronhoogte bij station Hoofddorp aangepast.

Volgend weekend wordt op het traject Eindhoven-Venlo een nieuwe tunnel ingeschoven bij station Helmond. De drie tunneldelen zijn al ter plekke gebouwd door MNO Vervat.

Reageer op dit artikel