nieuws

Opnieuw extra geld voor riool Bonaire

infra

Het Nederlandse kabinet stelt nogmaals 10 miljoen euro beschikbaar voor het afronden van het rioleringsproject op Bonaire. Dit heeft staatssecretaris voor Infrastructuur en Milieu, Joop Atsma, bekendgemaakt tijdens een bezoek aan het Caribische eiland. Het project, waarbij huizen en bedrijven in en rond de hoofdstad Kralendijk op het rioleringsnet worden aangesloten, heeft door geldgebrek al […]

Het Nederlandse kabinet stelt nogmaals 10 miljoen euro beschikbaar voor het afronden van het rioleringsproject op Bonaire. Dit heeft staatssecretaris voor Infrastructuur en Milieu, Joop Atsma, bekendgemaakt tijdens een bezoek aan het Caribische eiland.

Het project, waarbij huizen en bedrijven in en rond de hoofdstad Kralendijk op het rioleringsnet worden aangesloten, heeft door geldgebrek al vele malen vertraging opgelopen. In februari van dit jaar legden Nederland en de Europese Unie gezamenlijk ruim 6 miljoen euro extra op tafel. In totaal heeft het project inmiddels 35 miljoen euro gekost, vele malen meer dan was begroot.

Omdat ook dit bedrag onvoldoende blijkt te zijn, trekt het kabinet opnieuw de portemonnee. Volgens Atsma zal Nederland nauwlettend in de gaten houden dat het project nu wel wordt afgerond. Op meer geld hoeft Bonaire niet te rekenen, zo liet hij blijken.

Reageer op dit artikel