nieuws

Geluidskaart moet vinden van oplossing voor geluidshinder vergemakkelijken

infra Premium

Geluidskaart moet vinden van oplossing voor geluidshinder vergemakkelijken

Afgelopen week presenteerden Rijk, provincies en grote gemeenten de nieuwe geluidsbelastingkaarten voor spoor, industrie, wegen en luchthavens.

Het gaat om een Europese vijfjaarlijkse verplichting. “Met name bij de provincies en de gemeenten zie je meer bewustwording van geluidshinder doordat het probleem nu inzichtelijker is”, signaleert geluidsdeskundige Henk de Kluijver van adviesbureau dBvision. Miriam Weber, hoofd afdeling geluid van DCMR Milieudienst Rijnmond, denkt dat de geluidskaarten wethouders kunnen helpen bij het maken van afwegingen en het tonen van de effecten van bepaalde investeringen.

Reageer op dit artikel