nieuws

300 banen weg bij Volker Wessels

infra

300 banen weg bij Volker Wessels

Volker Wessels schrapt 300 banen in Nederland. Dat heeft topman Gerard van de Aast bij de presentatie van de halfjaarcijfers bekendgemaakt.

Volker Wessels kampt op de Nederlandse markt met krimp en prijsdruk. De orderportefeuille van bouw en vastgoed slonk ten opzichte van een jaar geleden met 6,3 procent tot 2,4 miljard euro. Infra leverde 5 procent in en kwam uit bij 1,1 miljard euro. De netto winst viel terug van 24 naar 17 miljoen euro.

In de eerste helft van het jaar zette Volker Wessels een omzet neer van 2,3 miljard euro. De prestatie ligt, dankzij Canada, Groot-Brittannië en de sector energie en telecom, 100 miljoen boven het niveau van vorig jaar. Dankzij een groei van 8,3 procent steeg de omzet van energie en telecom tot 846 miljoen euro.

Lees meer over de halfjaarcijfers van Volker Wessels

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels