nieuws

Onderzoek naar ‘tweede Panamakanaal’

infra

Onderzoek naar ‘tweede Panamakanaal’

Een consortium van Royal HaskoningDHV en Ecorys onderzoekt de haalbaarheid van de aanleg van een kanaal dwars door Nicaragua, van de Golf van Mexico naar de Grote Oceaan.

Het kanaal moet grotere schepen aankunnen dan het Panamakanaal, en daarmee een tweede belangrijke waterweg vormen door Midden-Amerika. De kosten van het onderzoek, dat begin 2013 moet zijn afgerond, bedragen 720.000 Amerikaanse dollar. Het consortium bekijkt of de aanleg van het kanaal technisch, financieel en economisch haalbaar is en wat de effecten op watermanagement en ecologie zijn. Hiervoor wordt onder andere gekeken naar de benodigde baggerwerkzaamheden en het ontwerp van het kanaal en de sluizen.

De Nicaraguaanse overheid denkt dat de aanleg van het kanaal tussen de 20 tot 30 miljard Amerikaanse dollar gaat kosten. Het consortium gaat dit bedrag verifiëren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels