nieuws

Nederlandse afdichtingen voor langste afzinktunnel

infra Premium

Trelleborg Infrastructure in Ridderkerk heeft de eerste rubberen afdichtingen verscheept die het bedrijf produceert voor de langste afzinktunnel ter wereld. Deze bijna zeven kilometer lange tunnel maakt onderdeel uit van een vaste oeververbinding tussen Hong Kong en Macau/Zhuhai met een totale lengte van ongeveer dertig kilometer.

De specialist in rubberen afdichtingen voor infrastructurele werken levert een compleet tunnel-afdichtingssysteem dat volgens het bedrijf gegarandeerd volledig waterdicht is. In het gebied waar de oeververbinding wordt aangelegd, over de Pearl River, kunnen zich aardbevingen voordoen.

“Op het totaal van het gigantische project vormen onze afdichtingen een klein, maar wel heel belangrijk onderdeel”, aldus Ruud Bokhout, verkoop- en marketingdirecteur van Trelleborg. “Het is nagenoeg onmogelijk reparaties uit te voeren als de tunnel eenmaal in positie is.” De tunnelsegmenten liggen in het midden op een diepte van meer dan 40 meter.

De grootste producten van het afdichtingssysteem voor het Chinese project, dat naast de tunnel onder andere een 23 kilometer lange brug omvat, worden in de fabriek in Ridderkerk vervaardigd. Kleinere producten komen uit de Chinese Trelleborg-vestiging.

De komende tijd bouwt de Chinese hoofdaannemer CCCC een aantal complete tunnelsegmenten op om alle afzonderlijke onderdelen te testen. De leveringen van Trelleborg gaan door tot eind 2013.

Reageer op dit artikel