nieuws

Kanariegele brug voor Biënnale

infra

Kanariegele brug voor Biënnale

Een kanariegele brug van Canadees Douglas-hout moet tijdens de Vijfde Internationale Architectuur Biënnale in Rotterdam een impuls geven aan het gebied rond het Hofplein, dat wordt gedomineerd door ‘leegte en voorbijrazende auto’s’.

‘De Luchtsingel’ moet er een levendig voetgangersgebied van maken, door nieuwe verbindingen te creëren tussen het centrum en Rotterdam-Noord. De verbinding tussen een kanariegeel zebrapad vlak voor het Centraal Station en het gebouw Hofbogen is 350 meter lang en gaat over kantoorgebouwen, winkels, spoor en wegen. De 3 meter brede luchtsingel is alleen bestemd voor voetgangers en heeft ergens een uitbouw van 6 meter breed en drie kleine trappen. Aan de uiteindenen komen twee uitwaaierende trappen. Bijzonder is dat de namen van sponsors in planken – twintig op elke meter – zijn gegraveerd. Deze manier van crowdfunding zorgt ervoor dat Groot-Lemmer in Heerenveen de brug kan doorbouwen. Het bedrijf maakt steeds delen van elk 35 meter.

Reageer op dit artikel