nieuws

TNO en Tüv openen testcentrum infra

infra

TNO en Tüv openen testcentrum infra

Samenwerkingsverband TNO Automotive International en Tüv Rheinland (TTAI) hebben in Aldenhoven een proeftuin geopend voor experimenten met onder meer vangrails, mobiele bouwplaatsen, schokdempers, lichtmasten en rolbruggen.

Dit past in het actieprogramma voor verkeersveiligheid van de Europese Unie. Een van de doelstellingen daarin is de ontwikkeling van veiliger weginfrastructuur. Wegmeubilair in de breedste zin moet voldoen aan de Europese veiligheidsrichtlijnen en kunnen alleen op de markt worden gebracht als ze getest en goedgekeurd zijn door een erkend instituut als TTAI.

De EU wil het aantal verkeersslachtoffers met de helft verminderen. Daartoe zijn veiligheidseisen opgesteld. Zo moeten vangrails en ander wegmeubilair getest worden op veiligheid, ook wanneer een 38-tonner op drift raakt.

Reageer op dit artikel