nieuws

Gemeenten tegen tracé Rijnlandroute

infra

Gemeenten tegen tracé Rijnlandroute

De gemeenten Wassenaar, Zoeterwoude en Leidschendam/Voorburg blijven zich verzetten tegen de aanleg van de Rijnlandroute, de verbinding tussen de kuststreek en Leiden.

Volgens de overheden is het tracé Zoeken naar Balans niet de juiste variant. De vier gemeenten ondertekenen maandag een verklaring waarin zij de provincie vragen toch te kiezen voor de duurdere variant met tunnel, Churchill Avenue.

De provincie Zuid-Holland hakte eerder deze maand een knoop door over de aanleg van de oost-westverbinding tussen de A4 en de A44. Gedeputeerde Staten kozen voor een vierbaans verbinding en verbreding van de Tjalmaweg naar Katwijk. Dit traçe loopt door de Oostvlietpolder, Voorschoten en langs de Stevenshof. De weg wordt (half)verdiept aangelegd. De provincie wil in 2014 starten met de aanleg. Eerder deze week ging de gemeente Leiden wel akkoord met de aanleg. Provinciale Staten hakken op 27 juni de knoop door.

Bron UnityTVNL.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels