nieuws

‘Werk aan delta in gevaar door politieke discussies over waterschappen’

infra

‘Werk aan delta in gevaar door politieke discussies over waterschappen’

Het werk aan de Nederlandse delta kan in gevaar komen door politieke discussies over waterschappen. Dat zegt Deltacommissaris Wim Kuijken tegen Dagblad Cobouw.

Door de val van het kabinet ziet de toekomst van de waterschappen er ineens een stuk somberder uit. Een meerderheid in de Tweede Kamer lijkt af te willen van de vaker geplaagde bestuurslaag. Er circuleren plannen om de waterschappen onder te brengen bij Rijkswaterstaat, bij provincies of zelfs bij gemeenten. Kuijken vreest jarenlange discussies. “En komt het wel tot een wetsvoorstel, dan moet ik nog zien of het de Eerste Kamer passeert. Niemand schiet daar iets mee op. We moeten werken aan de veiligheid van Nederland. Als we blijven discussiëren, vrees ik dat het ten koste gaat van het werk aan de delta.”

Lees volgende week vrijdag het volledige interview met Wim Kuijken in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel