nieuws

Extra maatregelen bij Vertrek Victoria uit station De Pijp

infra Premium

Extra maatregelen bij Vertrek Victoria uit station De Pijp

Projectbureau Noord/Zuidlijn treft extra maatregelen om tunnelboormachine Victoria veilig uit station De Pijp te leiden. De verwachting is dat Victoria in de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei start met het doorboren van de tweede en laatste wand van het station.

De machine bevindt zich op dat moment op ongeveer 16 meter diepte onder het zebrapad bij de kruising Ferdinand Bolstraat/Albert Cuypmarkt. De boorders moeten met Victoria behoedzaam door deze tweede anderhalve meter dikke wand boren en de tunnelbuis waterdicht aansluiten op het station. Zij hebben de procedure al enkele keren succesvol uitgevoerd, maar het doorboren van deze wand is echter extra complex. Victoria ligt hier relatief ondiep en boort schuin door de wand heen. Dit zijn lastige omstandigheden om te boren.

Reageer op dit artikel