nieuws

Algoritme regelt 
onderhoud bruggen

infra

Algoritmes helpen Canadese brugbeheerders kosten besparen op onderhoud. Dat verwachten de onderzoekers van de Concordia-universiteit in Montreal. Zij leerden dat beheerders van bruggen in Canada een beperkt budget hebben voor onderhoud. Dat komt veelal neer op herstellen. Dit correctieve onderhoud kost uiteindelijk meer geld dan preventief onderhoud. De algoritmes bepalen wanneer het tijd is om […]

Algoritmes helpen Canadese brugbeheerders kosten besparen op onderhoud. Dat verwachten de onderzoekers van de Concordia-universiteit in Montreal. Zij leerden dat beheerders van bruggen in Canada een beperkt budget hebben voor onderhoud. Dat komt veelal neer op herstellen. Dit correctieve onderhoud kost uiteindelijk meer geld dan preventief onderhoud. De algoritmes bepalen wanneer het tijd is om een onderdeel van een brug onder handen te nemen. Een brug met versleten wegdek krijgt dan voorrang op een waarvan alleen de afwatering moet worden vernieuwd. Vervolgens wordt gekozen tussen vernieuwing, herstel of een extra onderhoudsbeurt. Het programma rekent voor elke optie de kosten door.

Reageer op dit artikel