nieuws

Verwarming voor tunnel

infra Premium

Verwarming voor tunnel

De gemeente Emmen laat de hellingbanen van de toekomstige tunnel onder de Hondsrugweg voorzien van wegdekverwarming. Het zou de veiligheid vergroten.

Anne Alkema, projectleider bij de gemeente, bevestigt het plan. “We weten nog niet hoe. Mogelijk met warmte uit het riool, met buizen en warmtewisselaars. Of met groene stroom”, aldus Alkema. De tunnel zou eerst langer dan 250 meter worden, maar dan valt hij onder de Tunnelwet. Dan moeten bijzondere ventilatie- en veiligheidssystemen worden toegepast. Daarom wordt het overdekte deel nog maar zo’n 235 meter lang en wordt een deel van de bak open uitgevoerd.

Het verwarmen van hellingbanen van een openbare tunnel is een unicum “Ik heb nog niet eerder meegemaakt”, zegt een woordvoerder van Freeway Systems in Purmerend, leverancier van wegdekverwarmingssystemen.

Reageer op dit artikel