nieuws

Dubbele draaibrug met boogbrug eroverheen

infra

Dubbele draaibrug met boogbrug eroverheen

Een dubbele draaibrug met een boogbrug eroverheen. Volker Staal en Funderingen, plaatste vandaag het eerste deel voor deze bijzondere oeververbinding in Purmerend. Morgen is nummer twee aan de beurt.

De Melkwegbrug is een ontwerp van Next Architects en moet de nieuwe wijk Weidevenne aansluiten op het centrum van Purmerend. De voetgangers bereiken een hoogte van 12 meter en hebben daar een mooi uitzicht over de stad. Fietsers hoeven niet zo hoog te klimmen en steken na een zigzagbeweging over de aanbrug op 2,5 meter hoogte het Noord-Hollandskanaal over.

Hun brug bestaat uit twee helften die elk om een conus draaien. Over een paar weken zullen ze elkaar in het midden van het Noord-Hollandskanaal ontmoeten. Ze vergrendelen zich met twee pennen die in het tegenoverliggende brugdeel schuiven. De twee delen van de draaibrug wegen elk 100 ton, waarvan de helft ballast. De verwachting is daarom dat de betonnen poeren in het kanaal waar de bruggen op draaien zich eerst wel een paar centimeter zullen zetten.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over de bijzondere oeververbinding

Reageer op dit artikel