nieuws

Delfland experimenteert opnieuw met dijkinspectie vanuit lucht

infra Premium

Delfland experimenteert opnieuw met dijkinspectie vanuit lucht

Niet met een onbemand vliegtuigje maar met een helikopter voert Hoogheemraadschap van Delfland inspecties uit van dijken binnen het gebied. Eind mei moet bekend zijn of deze methode wél werkt.

De helikopter gaat vanaf een hoogte van 150 tot 200 meter opnamen maken van dijken in Midden-Delfland en Lansingerland. Dat is ruim 100 meter hoger dan het onbemande vliegtuigje van de landmacht waarmee Delfland vorig jaar een proef nam. De luchtopnamen van het onbemande vliegtuigje bleken echter geen vervanging te zijn voor het arbeidsintensieve schouwen. Het vliegtuigje bleek erg gevoelig voor turbulentie en leverde wazige beelden op. De helikopter waarmee Delfland nu experimenteert, is volgens een woordvoerder uitgerust met veel hoogwaardiger optische en infraroodcamera’s.

Reageer op dit artikel