nieuws

Oplaadlantaarn valt in de prijzen

infra Premium

Oplaadlantaarn valt in de prijzen

De Blue Future van Langmatz laadt elektrische auto’s op via lantaarnpalen. De Duitse fabrikant won met dit systeem de Innovation Award in de categorie Infrastructuur van de vakbeurs Intertraffic.

De lader zit in de nieuwe led-lantaarnpalen van Langmatz. De kosten voor het installeren van laadpunten nemen daardoor volgens de jury af. De straat hoeft er niet voor open en er zijn ook geen extra kabels nodig. Ook de hoeveelheid voorwerk daalt. Niet in de laatste plaats meent de jury dat het systeem het stedelijke gebied vrijwaart van extra obstakels die ook nog eens gevoelig zijn voor vandalisme. De Duitse fabrikant ontwikkelde zijn Blue Future met het Fraunhofer Institut für Arbeitswirtschaft und Organisation.

Lees meer over vakbeurs Intertraffic

Reageer op dit artikel