nieuws

Green Deal bodemas zo lek als een mandje

infra

Green Deal bodemas zo lek als een mandje

Over vijf jaar mag nog slechts 650.000 ton, de helft van alle bodemas, in of onder wegen of geluidswallen terechtkomen. Het is één van de belangrijkste doelstellingen van de Green Deal die Joop Atsma, staatssecretaris van Milieu, en Pieter Hofstra, voorzitter van de Vereniging van Afvalbedrijven, woensdag tekenden.

Rijkswaterstaat doet zijn uiterste best lekkages van bodemas tegen te gaan en daarmee een ander onderdeel van de Green Deal na te komen. Tot 1 juli 2013 blijft de wegenbouwbeheerder echter op dezelfde manier wegen ophogen. Treurig is ook dat in andere Europese landen bodemas tot sint-jutmis zal worden toegepast onder snelwegen. Het contract blijkt daarmee zo lek als een mandje.

Lees de volledige tekst van de Green Deal bodemas

Reageer op dit artikel