nieuws

EU-subsidie voor studie naar spoorbeveiliging

infra Premium

EU-subsidie voor studie naar spoorbeveiliging

Nederland krijgt tientallen miljoenen euro’s TEN-subsidie uit Brussel voor infrastructuur. Met steun van Nederland komt 15 miljoen euro beschikbaar voor studies naar de verdere invoering van het Europese spoorbeveiligingssysteem ERTMS.

Daarnaast krijgen twee projecten voor verkeersmanagement op vaarwegen samen 4,2 miljoen euro. Voor het invoeren en testen van het beveiligingssysteem op het derde spoor van de Betuweroute (tussen Zevenaar en de Duitse grens) komt 2 miljoen euro vrij. Dit programma heeft als doel binnen de Europese Unie tot één vervoersnetwerk te komen. In totaal ontvangt Nederland voor zeven projecten maximaal 31,4 miljoen euro. Het totaalbedrag komt na definitieve vaststelling een stuk hoger uit dan de 9 miljoen euro van vorig jaar. Toch zijn de miljoenenbedragen een druppel op de gloeiende plaat in verhouding tot de totale infra-budgetten van vele miljarden euro’s. Alleen al voor invoering van ERTMS is zo’n 2,5 miljard euro nodig.

Reageer op dit artikel