nieuws

Grondwater lekt door voeg A28

infra

Grondwater lekt door voeg A28

Ter hoogte van de Vollenhoventunnel komt grondwater omhoog door een voeg in de A28 tussen Utrecht en Amersfoort. De voeg wordt komende nacht gerepareerd.

“Het is pech dat de lekkage samenvalt met de vorst, dat levert een risico op voor het verkeer”, aldus een voorlichter van Rijkswaterstaat. “Het komt wel vaker voor dat grondwater door een voeg omhoog komt. Hier zitten onder het asfalt een drainagesleuf en een afvoer, ingepakt in beton, zodat we nog niet kunnen zien wat er precies aan de hand is. Vanavond wordt de voeg opengefreesd, waarschijnlijk wordt het werk uitgevoerd door de combinatie De Utrechtse Tulp”. Dat is een consortium bestaande uit Vialis, KWS Infra, Van Hattum en Blankevoort (allen behorend tot VolkerWessels) en Mourik Groot-Ammers.

Het wegvak is overigens als eens aangepakt. In september hebben onderaannemers een aantal voegen in de Vollenhoventunnel uitgehakt en opnieuw gevuld.

Reageer op dit artikel