nieuws

Sneeuw ruimen en hijsen

infra

Sneeuw ruimen en hijsen

“De sneeuw aan de kant en dan maar hijsen”, schetste Wiljan de Moor van Movares gisteren de montage van het toekomstige viaduct over de A27 nabij Utrecht Lunetten.

Drie 130-tons kranen en drie 250-tons kranen plaatsten de spanten voor het viaduct op het rijdek van kunststof composiet. In wat De Moor “niet het plezierigste weer” noemt. Drie van de zes kranen stonden voor het hijswerk met hun stempels deels op de Nieuwe Houtenseweg. De strook langs de voorbouwlocatie werd daarvoor tijdelijk afgesloten.

Konstruktiebedrijf Hillebrand uit Middelburg bracht eerder de twee spanten in elk zes delen naar de voorbouwlocatie. Elk spant weegt 120 ton. FibreCore Europe uit Rotterdam leverde het rijdek in zeven delen van elk 4,5 bij 6,2 meter. Het viaduct is gebouwd naar een ontwerp van Movares. Het wordt in het eerste weekeinde van maart in z’n geheel over de A27 geschoven.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels