nieuws

Besluit over openstelling A2-tunnel

infra

Besluit over openstelling A2-tunnel

Utrecht beslist vandaag over de openstellingsvergunning voor de A2-landtunnel. Bij een positief besluit kan Rijkswaterstaat beginnen met het openstellen van de meest westelijke tunnelbuis.

Buis voor buis kunnen dan in tijdens de weekenden de rijstroken worden aangesloten op de tunnelstroken. De 1650 meter lange tunnel bij Leidsche Rijn ligt al ruim een jaar ongebruikt te wachten na ruzie over de veiligheid tussen Rijkswaterstaat en combinatie Dodo.

Het meningsverschil over de tunneltechnische installaties lijkt bijgelegd. Afgelopen jaar is hard gewerkt aan een oplossing die voor zowel Rijkswaterstaat als de bouwcombinatie aanvaardbaar is. Augustus 2010 was de tunnel volgens Dura Vermeer, Besix en Cofely klaar, maar niet naar tevredenheid van Rijkswaterstaat. De tunnel ging niet open. In overleg met de gemeente Utrecht werd 30 miljoen euro geïnvesteerd in tijdelijke stroken langs de tunnel om het verkeer in goede banen te leiden.

Reageer op dit artikel