nieuws

Boormachine Victoria geparkeerd in dichtblok

infra

Tunnelboormachine Victoria voor de Noord-Zuidlijn bevindt zich met het boorschild inmiddels compleet in het 11 meter lange dichtblok onder het Scheldeplein. In die beschermde omgeving zal de machine de feestdagen doorbrengen. De voorzijde van het boorschild bevindt zich op dit moment nog ruim 1 meter verwijderd van de grond. De afgelopen dagen hebben de boorders […]

Tunnelboormachine Victoria voor de Noord-Zuidlijn bevindt zich met het boorschild inmiddels compleet in het 11 meter lange dichtblok onder het Scheldeplein. In die beschermde omgeving zal de machine de feestdagen doorbrengen.

De voorzijde van het boorschild bevindt zich op dit moment nog ruim 1 meter verwijderd van de grond. De afgelopen dagen hebben de boorders de lastige overgang gemaakt tussen de startschacht en het dichtblok en de eerste drie tunnelringen geplaatst. Het leeuwendeel van de boorploeg is inmiddels naar huis voor de feestdagen. Een kleine delegatie blijft in Amsterdam om de boor te bewaken en noodzakelijk onderhoud uit te voeren. In geval van calamiteiten kunnen ze snel ter plaatse zijn.

Begin januari wordt het boren hervat en start Victoria haar tocht richting station Ceintuurbaan 950 meter verderop. Daarbij zal de machine voor een deel boven de tunnel boren die zustermachine Molly eerder in de bodem achterliet.

Reageer op dit artikel