nieuws

Alkmaar maakt werk van systeem‘kolkloze regenwaterafvoer’

infra Premium

Alkmaar maakt werk van systeem‘kolkloze regenwaterafvoer’

Een sleuf gevuld met een mengsel van granulaat en bindmiddel kan een alternatief vormen voor een conventionele riolering voor het afvoeren van hemelwater. De gemeente Alkmaar legt naar verwachting vanaf maart volgend jaar ruim een kilometer ‘kolkloze regenwaterafvoer’ aan.

De constructie van de kolkloze regenwaterafvoer komt in grote lijnen overeen met die van de boomkrans zoals een aantal bedrijven die inmiddels levert. Rond een boom wordt een mengsel van granulaat en ‘lijm’ aangebracht. Het mengsel hardt zodanig uit dat de ruimte tussen het granulaat open blijft en daardoor regenwater doorlaat. Hoe groter het granulaat hoe groter de doorlatendheid. Het water zakt in de bodem en helpt zo verdroging voorkomen. Het granulaat kan zonder problemen worden schoongespoeld zonder dat het materiaal los komt.

Reageer op dit artikel