nieuws

2011 in beeld: Infra

infra Premium

2011 in beeld: Infra

2011 kende een aantal mijlpalen op infragebied. Begin dit jaar werden de liggers gemonteerd van een viaduct over de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Het viaduct maakte onderdeel uit van de nieuwe Westrandweg. Spanbeton uit Koudekerk aan den Rijn produceerde hiervoor de 25 grootste liggers die ooit in Nederland zijn toegepast.

De Raad van State gaf groen licht voor de aanleg van de A4 Midden Delfland. Gelderland koos in navolging van minister Schultz voor het doortrekken van de A15. En het werd het jaar van de Blankenburgtunnel in plaats van de Oranjetunnel.

Ondertussen werd hard gebouwd aan de Spoortunnel in Delft en de fly-over in Haarlem. In de Kamer draaide het debat tegen het einde van het jaar om de vraag: 130 kilometer per uur op 60 procent van de snelwegen of niet?

Weten wat nog meer van belang was voor de infrasector in 2011? Bekijk dan de fotogalarij 2011 in beeld en klik op de artikelen onder het kopje ‘gerelateerde artkelen’!

Reageer op dit artikel