nieuws

Utrecht wil net wandel- en fietspaden

infra

De provincie Utrecht trekt acht jaar uit om een netwerk van wandel- en fietspaden te ontwikkelen om toeristische trekpleisters te bereiken. Ook vaarroutes staan op het programma. Dat staat in de Visie Recreatie en Toerisme 2020 die door de provincie openbaar is gemaakt.

“De provincie kent in 2020 een Recreatieve Hoofdstructuur van routes voor wandelen, fietsen en varen”, zo verwoordt de provincie haar ambities. Het bestuurslichaam is van plan bij het ontwikkelen van de RHS aan te sluiten bij de verbreding en uitbreiding van de wegen rondom Utrecht en Amersfoort. “Verbreding en uitbreiding van infrastructuur kan goede kansen bieden voor een verbetering van de recreatieve verbindingen”, stelt de provincie vast.

Het is de bedoeling om de belangrijkste attracties op het systeem aan te sluiten, zoals forten en gedenkplaatsen. Daarbij zullen onder meer fietsbruggen en tunnels worden aangelegd zodat snelwegen en spoorlijnen kunnen worden overgestoken. De ontwikkeling van de Hoofdstructuur moet er voor zorgen dat kwetsbare natuurgebieden worden ontlast. Het plan sluit aan bij het streven van de provincie en de gemeente om in 2018 culturele hoofdstad van Europa te worden.

Reageer op dit artikel