nieuws

Regio’s op zoek naar alternatieven voor wegen

infra Premium

Regio’s op zoek naar alternatieven voor wegen

Regio’s zijn op zoek naar alternatieve financiering voor wegenprojecten nu er bij het Rijk onvoldoende middelen te vinden zijn.

Dat blijkt nu Minister Schultz (infrastructuur en milieu) de regionale afspraken voor het Meerjarenprogramma Ruimte en Infrastructuur (MIRT) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De minister heeft tot 2020 nauwelijks nog iets te zeggen over de budgetten voor de Rijksinfrastructuur.

Haar voorganger, oud-minister Eurlings, heeft tot 2020 het meeste geld al toegewezen aan projecten. Provincies en regio’s die toch nog iets willen moeten daarom wachten tot na 2020 of zelf met een oplossing komen. Noord-Brabant is als eerste schaap over de dam voor de aanpak van de A58.

Lees meer over het MIRT

Reageer op dit artikel