nieuws

Keiharde prijzenoorlog in waterbouw

infra

Keiharde prijzenoorlog in waterbouw

Op de traditionele aanbestedingsmarkt voeren waterbouwers een concurrentiestrijd op leven en dood.

De marktdip in de aannemerij noopt iedereen tot het verkennen van nieuwe markten, ziet directeur Fries Heinis van de Vereniging van Waterbouwers. Dat levert nieuwe concurrenten op in de waterbouw – waar de vraag redelijk op peil blijft. Loonbedrijven, geeft hij als voorbeeld, richten zich op waterbouwtaken aan “de onderkant van de markt”, terwijl ook verschillende grote aannemers zich “richting waterbouw” begeven.

Waterbouwer Van den Herik uit Sliedrecht concentreert zich om die reden nu op design & construct (d&c). Met d&c valt volgens directeur Jan Huijbers door het zoeken naar slimme oplossingen beter te presteren. “De markt van opdrachten volgens de RAW-bestekken is nu zodanig dat de kostprijs er niet meer uitkomt.”

Reageer op dit artikel