nieuws

Willemsbrug Rotterdam ondergaat mogelijk metamorfose

infra Premium

Willemsbrug Rotterdam ondergaat mogelijk metamorfose

Er zijn plannen om de Willemsbrug in Rotterdam ingrijpend te veranderen. Momenteel wordt de haalbaarheid van zo’n metamorfose onderzocht.

In opdracht van de Europese Unie is het ingenieursbureau van Gemeentewerken Rotterdam met het plan bezig. Het idee bestaat om de Willemsbrug aan de noordkant zo’n 150 meter richting de Erasmusbrug te verplaatsen. Ook moet in het verlengde daarvan nog een brug worden aangelegd vanaf het Noordereiland naar Rotterdam-Zuid.Op deze manier zijn er geen scherpe bochten meer en kan er ook een tweede tramplusverbinding komen tussen noord en zuid. Geen bochten, minder stoplichten, minder oponthoud. Dat meldt RTV Rijnmond.

Bekijk hier een reportage van RTV Rijnmond:

Reageer op dit artikel