nieuws

Grootste werktrein van Europa in Nederland

infra

Grootste werktrein van Europa in Nederland

Spectaculair noemt ProRail de werktrein waarmee het spoor bij Bodegraven wordt opgeknapt. De trein is 1,2 kilometer lang en verbetert de grond onder de spoorbaan.

De machines tillen over een kilometer lengte het spoor op, graven de grond af en storten nieuwe grond terug. De ballast wordt gereinigd, gezeefd en teruggestort. De trein is een product van de Oostenrijkse machinebouwer Plasser & Theurer en eigendom van de Oostenrijkse aannemer Swytelsky.

Na het werk bij Bodegraven gaat de trein weer terug. Het spectaculaire zit volgens ProRail vooral in de lengte van de trein. Die is het gevolg van het grote aantal materiaalwagons. Afkomend materiaal wordt bij Bodegraven gestort en via de weg afgevoerd. Op dezelfde manier worden materialen ook aangevoerd. De werktrein komt woensdag 19 oktober in delen naar Nederland en wordt in Maarn samengesteld.

Reageer op dit artikel