nieuws

Tunnelbak ingeschoven

infra

Tunnelbak ingeschoven

Terwijl de spoorkabels zo veel mogelijk op hun plaats worden gehouden, schuift de tunnelbak voor het toekomstige station Westervoort de spoordijk in.

Ballast Nedam had afgelopen weekeinde precies 52 uur de tijd om de dijk af te graven en het 2200 ton zware gevaarte op zijn plek te krijgen voordat maandagochtend om half zes de eerste trein weer over het traject reed.

Ondanks de krappe planning is de operatie voorspoedig verlopen. Na het verwijderen van het spoor is in tien uur tijd 10.000 kuub zand afgegraven uit de spoordijk. De betonnen tunnelbak is 5 centimeter opgevijzeld en zaterdagavond met drukcilinders op zijn plek geschoven. Zo’n anderhalf uur eerder dan gepland kon Ballast Nedam de bak op zijn definitieve plaats laten zakken. Naast de bak is vervolgens zand aangevuld en is bovenop het spoor weer teruggebouwd. De aannemer werkt de komende tijd aan het afbouwen van het nieuwe station Westervoort, dat op 12 december klaar moet zijn.

Reageer op dit artikel