nieuws

Koud asfalt kan blijven zitten bij herasfalteren

infra

Quality Pavement Repair (QPR) is een voorgemengd koudasfalt dat als een permanent reparatiemiddel kan worden gebruikt. Anders dan de meeste andere koudasfaltmengsels heeft QPR het weinig additieven en bestaat het vooral uit gemodificeerde bitumen, zegt Nederlands vertegenwoordiger André Kersten van J.G.S. Europe uit het Belgische Stabroek. Mede daardoor hoeft het niet te worden verwijderd wanneer […]

Quality Pavement Repair (QPR) is een voorgemengd koudasfalt dat als een permanent reparatiemiddel kan worden gebruikt. Anders dan de meeste andere koudasfaltmengsels heeft QPR het weinig additieven en bestaat het vooral uit gemodificeerde bitumen, zegt Nederlands vertegenwoordiger André Kersten van J.G.S. Europe uit het Belgische Stabroek. Mede daardoor hoeft het niet te worden verwijderd wanneer een nieuwe asfaltlaag wordt gelegd. Het materiaal moet na het aanbrengen worden afgezand en aangetrild. Daarna biedt het voldoende draagvermogen om spoorvorming te voorkomen. QPR kan op een nat wegdek worden verwerkt, bij vorst en op een bevroren ondergrond. Het materiaal kan ook betonverhardingen repareren. In dat geval moet het met portlandcement worden afgestrooid. Een zak van 256 kilo is goed voor een halve vierkante meter van 2,5 centimeter dik. Ballast Nedam produceert het materiaal in licentie.

Reageer op dit artikel