nieuws

Zuid-Holland stelt beslissing over Rijnlandroute uit

infra

De provincie Zuid-Holland heeft het voorkeursbesluit over het tracé van de Rijnlandroute bij Leiden een half jaar uitgesteld. Gedeputeerde Ingrid de Bondt (infrastructuur) wil alle mogelijke varianten eerst goed doorrekenen.

Een onafhankelijke commissie die een milieueffectrapportage (MER) opstelt over de mogelijke varianten, heeft in een tussentijdse rapportage een paar punten aangegeven waarvoor de provincie meer berekeningen moet doen. Dat duurt vermoedelijk tot maart 2012, stelt De Bondt. Daarna nemen Gedeputeerde Staten een voorkeursbesluit over het tracé. De gedeputeerde heeft tot het uitstel besloten omdat ze “geen onenigheid meer over cijfertjes wil hebben” in deze discussie. Als we het besluit nemen, moet er voor alle partijen geen enkele twijfel meer bestaan over dit soort feitelijke aspecten.”

Varianten

Er zijn op dit moment nog vier varianten mogelijk voor de Rijnlandroute, een verbindingsweg tussen de A4 en de kuststrook naar Katwijk. Het oude college van GS heeft eerder een voorkeur uitgesproken voor een gefaseerde aanleg die vanuit Katwijk via de A44 om Leiden heen loopt.

Reageer op dit artikel