nieuws

Snel bergingsriool

infra

Naast de rioolwaterzuivering in Hilversum werkt hoofdaannemer Mourik Groot Ammers aan een 90 meter lang bergingsriool. Deze week werden – op een diepte van 14 meter – de laatste twee van in totaal vijftien glasvezelversterkte polyesterbuizen gelegd.

Naast de rioolwaterzuivering in Hilversum werkt hoofdaannemer Mourik Groot Ammers aan een 90 meter lang bergingsriool. Deze week werden – op een diepte van 14 meter – de laatste twee van in totaal vijftien glasvezelversterkte polyesterbuizen gelegd. De 6 meter lange segmenten met een uitwendige diameter van 3000 millimeter zijn geproduceerd door Hobas Benelux uit Ede. Eén buis weegt 9600 kilo, circa een vierde van een betonbuis. Ze hebben een wanddikte van 74 millimeter en een behoorlijk hoge stijfheidsklasse (SN 16.000 N/m2). Dankzij de flexibele koppelingen was de klus in twee dagen geklaard.

De werkzaamheden maken deel uit van het plan Anna’s Hoeve, een nieuwe woonwijk ten oosten van Hilversum die ruimte biedt aan zeshonderd woningen. De bouw kan beginnen zodra een nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie in gebruik is en de oude installatie gesloopt. Naar verwachting is dat in 2014. Het project is een samenwerking van de provincie Noord-Holland, gemeente Hilversum, gemeente Laren, Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht, het Goois Natuurreservaat en drinkwaterbedrijf Vitens.

Foto: Ton Borsboom; tekst: Rola Johannes

Reageer op dit artikel