nieuws

Groenlicht voor A4 Middendelfland

infra

Groenlicht voor A4 Middendelfland

De aanleg van de A4 tussen Delft en Schiedam mag doorgaan. De Raad van State heeft alle bezwaren tegen de aanleg van tafel geveegd.

Milieuclubs en bewoners van het gebied tekenden vorig jaar bezwaar aan tegen het tracébesluit A4 waar toenmalig minister Camiel Eurlings van Verkeer zijn handtekening onder zette. Zij vreesden geluidsoverlast, een verminderde luchtkwaliteit en nadelige gevolgen voor het natuurgebied Midden-Delfland. Sommige klachten zijn beroepen niet-ontvankelijk verklaard omdat de belangen van onder meer enkele inwoners uit Delft, Schiedam en Den Hoorn naar het oordeel van de Raad van State ‘niet rechtstreeks bij het tracébesluit zijn betrokken’. Zij wonen te ver bij het stuk snelweg vandaan. Het feit dat zij regelmatig recreëren in het gebied snijdt geen hout, volgens het hoogste bestuursorgaan.

Lees de volledige tekst van de uitspraak van de Raad van State

Reageer op dit artikel