nieuws

Overstroombare brug krijgt vleugelvorm

infra

Overstroombare brug krijgt vleugelvorm

Ontwerpbureau ipv Delft heeft voor een oeververbinding over een nieuwe nevengeul in de uiterwaarden van de IJssel bij Zwolle een overstroombare burg ontworpen.

Het ontwerp is gekozen uit inzendingen van drie partijen. Het bureau werkt nu aan een definitief ontwerp. Onderdeel van de opdracht is tevens een brug over een bestaande nevengeul. De bruggen dienen ter ontsluiting van de hoger gelegen gronden in het gebied.

De tweehonderd meter lange oeververbinding over de nieuwe geul is ontworpen in beton, roestvast staal en Accoya-hout. Het dek heeft een vleugelvormige doorsnede, zodat het water er in de visie van ipv gemakkelijk overheen kan stromen. Verder kijgt de brug een transparant hekwerk en slanke steunpunten, waarop de waterstanden zich volgens ontwerper Maurits Lopes Cardozo langzaam zullen aftekenen. Opdrachtgever voor het ontwerp van de bruggen is het Waterschap Groot Salland.

Reageer op dit artikel