nieuws

Sterrenbrug

infra Premium

Sterrenbrug

Vanuit de lucht gezien lijken de vijf kolomgroepen van de nieuwe brug over De Welle bij Woudsend op vier sterren.

Ze maken onderdeel uit van de middenpijler en staan op een funderingsbalk die straks onder waterniveau komt. De kolomgroepen sluiten onder een hoek van 45 graden aan op twee wigvormige koppelbalken, die het prefab brugdek dragen. Jaartsveld Infra uit Varsseveld hoopt de betonnen brug met een overspanning van 68 meter eind dit jaar klaar te hebben.

De brug sluit aan op de oostelijke rondweg van Woudsend, die de N928 en N354 verbindt. De wegenbouwer legt momenteel de laatste hand aan de oostelijke rondweg, waarvoor in totaal nog 10.000 ton asfalt nodig is. Tegelijkertijd wordt in een tweetal weekenden ook het groot onderhoud van de N354 aangepakt. De aanneemsom bedraagt iets meer dan 4 miljoen euro.

Reageer op dit artikel