nieuws

Transferium en nieuwe afrit langs A2

infra

De Europese aanbestedingsprocedure begint vlak na de zomer.

Het ontwerp van P+R Hooggelegen, twee losstaande gebouwen in de vorm van een driehoek, is afkomstig van twee architectenbureaus: KCAP Architects & Planners uit Rotterdam en JHK uit Utrecht.

Elk gebouw telt duizend parkeerplaatsen. Aannemerscombinatie Hurks Beton, Hurks van der Linden en Dura Vermeer begint volgende maand met de bouw van P+R De Uithof, op het gelijknamige universiteitsterrein langs de A28. Het wordt een multifunctioneel transferium en met plaats voor 2000 auto’s de grootste parkeergarage van Utrecht. StudioSK uit Utrecht en KCAP Architects & Planners uit Rotterdam zijn verantwoordelijk voor het ontwerp, een zeshoekig, transparant gebouw met atrium.

Reageer op dit artikel