nieuws

Leggen van liggers te volgen op Twitter

infra Premium

Leggen van liggers te volgen op Twitter

De afdeling communicatie van Spanbeton doet via Twitter verslag van het monteren van de liggers van een viaduct over de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder.

Het viaduct maakt onderdeel uit van de nieuwe Westrandweg. Het wordt in opdracht van Rijkswaterstaat uitgevoerd door Van Hattum en Blankevoort, die samen met KWS Infra en Boskalis de Combinatie Westpoort vormt. Spanbeton uit Koudekerk aan den Rijn heeft hiervoor de 25 grootste liggers geproduceerd die ooit in Nederland zijn toegepast. Ze wegen 158 ton per stuk en zijn 61 meter lang.

Ze worden in de loop van deze week ‘s nachts over de weg naar Amsterdam vervoerd. Eerst over een pontonbrug over de Oude Rijn, dan op dollystellen naar de Ringvaart, vervolgens op een samenstel van pontons tot op halverwege de Ringvaart en ten slotte worden ze met twee kranen opgepakt en op hun plaats gelegd. De liggers kunnen enkele centimeters uitzetten en worden daarom opgelegd op met staalplaten gewapende rubber blokken. Uit de ligger voor de middenberm en de randliggers steken stekeinden voor de te storten voertuigkeringen.

Reageer op dit artikel