nieuws

‘Effecten tsunami kunnen ook in Nederland voorkomen’

infra

Uitval van elektriciteit, problemen met kerncentrales en zelfs een dreigende meltdown traden op na de tsunami in Japan.

Zulke domino-effecten kunnen ook voorkomen in Nederland na een overstroming. Onderzoek naar de mogelijkheden om ons land afdoende te beschermen tegen keteneffecten is daarom noodzakelijk. Dat betogen Ties Rijcken, onderzoeker aan de TU Delft en TU-docent Bas Jonkman. Ze stellen dat de keteneffecten die zich in Japan voordoen in Nederland onvoldoende bekend zijn. Met als gevolg dat deze effecten een zeer geringe rol spelen in afwegingen over hoe ons land is te beschermen tegen overstromingen.

“Op dit moment is er nog geen grootschalig onderzoek gedaan naar dit soort gevolgen bij een overstroming in Nederland”, licht Rijcken toe naar aanleiding van het opiniestuk dat hij samen met Jonkman publiceerde op de website WaterForum(www.waterforum.net). “Het huidige onderzoek concentreert zich op schade die bij een watersnood kan ontstaan en op de aantallen mogelijke slachtoffers.”

Lees hier het artikel “Maak de keringen hoger en breder en geen storm komt er doorheen”!

Reageer op dit artikel