bouwbericht

HB Truckwash Maasvlakte bouwt grootste wasstraat Nederland

infra 1478

HB Truckwash Maasvlakte bouwt grootste wasstraat Nederland

Rotterdam krijgt de grootste wasstraat voor vrachtwagens van Nederland: HB Truckwash Maasvlakte. De wasstraat verrijst op Maasvlakte 2, vlak naast Maasvlakte Plaza, de vorig jaar geopende bewaakte parking voor vrachtwagens. Hercuton is aangetrokken als aannemer van dit project. Bij HB Truckwash kunnen zes vrachtwagens tegelijkertijd worden gewassen, zegt mede-initiatiefnemer Jeffrey Broere. De megawasstraat is 24/7 toegankelijk. Broere: ,,De meeste wasstraten voor vrachtwagens zijn tijdens kantoortijden open, terwijl veel chauffeurs al voor dag en dauw op pad zijn.’’

Horeca, sport en recreatie

Bouwen truckwash met 6 wasstraten / sanitaire ruimten en wachtruimte aan de Luzonstraat 10 naast het Routiers restaurant op de Maasvlakte 2.

MAASVLAKTE ROTTERDAM | Opgeleverd | € 2.000.000 - € 5.000.000

HB Truckwash lanceert volgens Broere een uniek concept, vooral dankzij innovatieve software. ,,Bedrijven kunnen met een speciaal ontwikkelde webapplicatie tot de minuut nauwkeurig plannen wanneer ze hun voertuig willen laten wassen. Wij denken dat het een gat in de markt is. Logistieke bedrijven zijn relatief veel tijd kwijt met het laten wassen van hun wagenpark. Met dit systeem is dat verleden tijd.’’

Het innovatieve systeem verzamelt – op basis van kentekenherkenning – data, organiseert de facturatie en betaling en houdt bovendien het water- en shampooverbruik bij. Particulieren met bijvoorbeeld een caravan zijn straks ook welkom.

Hercuton is deze week begonnen met de bouw van HB Truckwash Maasvlakte. Het pand heeft een oppervlakte van 1800 vierkante meter. Naast de zes wasstraten komen in het gebouw douches en toiletten en een grote wachtruimte met koffiecorner. Ook komt er een winkel met non-foodproducten. Verder gaat HB Truckwash zelf kantoor houden in het pand. HB Truckwash gaat ook een servicewagen op Maasvlakte Plaza inzetten voor het intern reinigen van vrachtwagencabines,

De nieuwbouw wordt volgens Broere volledig turn-key in prefab beton gerealiseerd. ,,Hoogwaardig van kwaliteit, duurzaam en energiezuinig.’’ Op het dak worden honderden zonnepanelen geplaatst.

Broere heeft grote ambities en onderzoekt mogelijkheden om door te groeien. ,,We zijn al bezig met een tweede locatie, ik kan alleen nog niet zeggen waar, omdat het nog niet 100 % rond is.’’

HB Truckwash Maasvlakte gaat in september open. Maasvlakte Plaza is in mei 2017 al geopend. Deze grootschalige truckparking biedt plek aan 357 vrachtauto’s. Chauffeurs kunnen hier 24 uur per dag terecht. Maasvlakte Plaza bestaat onder meer uit een informatiebalie, sanitair, was- en droogmachines, lockers en een restaurant. Verder staan er een tankstation, een weegpunt en een noodreparatieservice voor containers.


Plaats: Rotterdam
Opdrachtgever: HB Truckwash Maasvlakte
Ramingsgroep: 2.5 miljoen euro
Nummer: 507427


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel