blog

Durft u op de maan te bouwen?

infra

Durft u op de maan te bouwen?

De makers van Anno, een serie computerspellen waarin je steden kunt bouwen, hadden na vijf avonturen in het verleden en de toekomst alle manieren om een stad te bouwen wel zo’n beetje gehad. Dus bedachten ze iets nieuws. In het vorige week verschenen Anno 2205 kun je bouwen op de maan. Durft uw bedrijf dat ook?

U hoeft van mij geen huizen of wegen te ontwerpen voor op ‘ons’ hemellichaam. ‘Bouwen op de maan’ is synoniem voor hoog inzetten, de lat hoog leggen. “Aim for the moon. If you miss, you may hit a star.”

Velen gingen u voor. Facebook beloofde onlangs, nou ja een beetje dan, om voor 2025 een teleporter te bouwen, het Nederlandse The Ocean Cleanup wil de plasticsoep in de zee opruimen en MX3D gaat in Amsterdam een stalen brug printen.

Of deze grootse plannen allemaal gaan lukken? Misschien niet allemaal. Maar de ondernemers in kwestie komen onderweg vast interessante dingen tegen. Zoals NASA’s Apolloprogramma niet alleen de mens naar de maan bracht, maar ons ook hielp aan betere pakken voor brandweerlieden, zonnepanelen en de kruimeldief.

Ik wil niet de zoveelste zijn die roept dat de bouw niet innovatief is, dat er op een dag kantelaars op zullen staan, of disruptieve bedrijven, die de markt op zijn kop zetten met hun nieuwe verdienmodel. Maar… stel dat het gebeurt. Wat doet uw bedrijf dan?

Heeft uw onderneming een hoger of misschien zelfs onbereikbaar doel om na te streven? Of doet u voorlopig maar wat in de hoop dat u niet wordt ingehaald? Wat is uw maanmissie?

Reageer op dit artikel