artikel

Nieuw riool onder A2 door

infra 485

Strukton Infratechnieken werkt bij Best aan het riool onder de A2.

Bij een routinecontrole eind 2016 werd zichtbaar dat het riool onder de op- en afritten bij de A2 onstabiel is.De op- en afritten van Best-West werden toen voor ruim een week afgesloten en er werden noodmaatregelen genomen. Inmiddels heeft waterschap De Dommel Strukton gecontracteerd om de herstelwerkzaamheden uit te voeren.

De werkzaamheden bestaan uit: het in een fabriek maken van de nieuwe betonnen buizen en putten, waarna de buizen door de zogenaamde ‘gesloten front boortechniek’ onder de toe- en afritten worden doorgeboord. Eerst wordt aan de westzijde de boring gemaakt. Dit duurt tot de bouwvakvakantie. Na de vakantie wordt het werk aan de oostkant uitgevoerd en is het in oktober klaar.

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, worden de toe- en afritten nog een keer enkele dagen afgesloten. Als de werkzaamheden gereed zijn, kan het riool weer tenminste 40 jaar mee.

Reageer op dit artikel