artikel

Laatste tunneldeel in Assen

infra Premium 990

In Assen wordt op dit moment zowel door BAM als door diverse andere bouwbedrijven gewerkt aan de FlorijnAs, een groot project om de bereikbaarheid van de provinciehoofdstad te verbeteren.

Onderdeel van dit programma is de Overcingeltunnel. Deze circa 170 meter lange autotunnel wordt door BAM onder de Overcinggellaan aangelegd. De tunnel zorgt ervoor dat doorgaand verkeer vanaf april 2018 onder het stationsgebied door geleid wordt. Daarmee wordt het stationsplein een autoluw gebied, waarin voetgangers en fietsers ruimte krijgen en als vanzelf richting het centrum worden geleid.

Projectmijlpaal

De helft van het omliggende wegennet is ondertussen opgeleverd, terwijl de andere helft momenteel volop in aanbouw is. Vandaag (dinsdag) wordt het laatste diepwandpaneel gestort en wordt de tunnel gesloten. “Een projectmijlpaal”, stelt Hans van Loghem van BAM.  “Zoals op de foto te zien is betreft het een uitdagende omgeving. Het project is namelijk omsloten door het spoor  – dat betreft het nieuwbouwproject Sporen in Assen – de nieuwbouw van het station, het busstation, het onlangs opgeleverde project ‘Nieuwbouw Rolderdek’, diverse kantoorpanden en het landgoed Overcingel.”
Reageer op dit artikel