artikel

Trillingsvrij een dijk versterken

infra 491

Combinatie Tessel (Boskalis en KWS Infra) werkt in opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aan de versterking van de Waddenzeedijk op Texel. 

Hiervoor worden op diverse locaties damwanden geplaatst. In de haven van Oudeschild brengt Sterk Heiwerken een damwand trillingsvrij aan. Links op de foto wordt dit makelaargeleid met een drukblok gedaan. Aan de rechterkant wordt een Silent Piler ingezet.
Het totale project meet 14 km dijk die wordt versterkt en loopt van de polder Wassenaar tot aan het Horntje. De dijk is daarbij opgedeeld in verschillende secties. De sectie bij de Prins Hendrikdijk behoort niet tot de opdracht. Naast het verbeteren van de zeedijk worden ook een drietal verouderde gemalen vervangen. Dit zijn het gemaal bij de Schans, bij Dijkmanshuizen en bij Eijerland.
Reageer op dit artikel